Tele2 gaat diensten leveren op glasvezelnetwerk in Hoofddorp

29 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Met de komst van het glasvezelnetwerk van Reggefiber is de belofte gedaan voor meer keuzevrijheid in diensten en aanbieders. Deze belofte wordt nu ruimschoots waargemaakt met de komst van een nieuwe serviceprovider. Naast de serviceproviders Concepts, KickXL, KPN, Lijbrandt, Vodafone en XS4ALL gaat ook Tele2 diensten leveren op het open glasvezelnetwerk van Reggefiber. Allemaal leveren ze uitgebreide diensten op glasvezel voor zowel internet, telefonie als televisie.

Hoofddorp is bijna helemaal aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Tele2 gaat nu ook via het open glasvezelnetwerk 'all-in-one'-pakketten leveren.

De huidige koperen kabelnetwerken werden zo'n dertig jaar geleden aangelegd toen internet en digitale tv nog niet bestonden. Inmiddels versturen en ontvangen we enorme hoeveelheden data en het zal niet lang meer duren voordat het bestaande netwerk de grenzen van zijn capaciteit bereikt. Op dit moment zijn kabelmaatschappijen al aan het schrappen in het zenderaanbod om voldoende capaciteit, oftewel bandbreedte, over te houden voor digitale tv. Bovendien loopt de snelheid van de verbinding merkbaar terug als meerdere mensen in huis of in de straat tegelijkertijd tv kijken of internetten. De huidige situatie laat zich vergelijken met een tweebaansweg die vastloopt door het steeds maar groeiende verkeer. Glasvezel daarentegen heeft een haast onbeperkte capaciteit en biedt honderden rijbanen waarop alles en iedereen onbelemmerd kan doorstromen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie