S.C.W.

29 augustus 2012 om 00:00 Sport

Zaterdagvoetbal

Trainer: Lex van der Horst

Geboortedatum: 31 maart 1967

Vorige club(s): Sporting Martinus, Amstelveen/Heemraad, NEA, RKAV, RCH, Kon. HFC, Lisse, UDO

Leider: Harry van Straalen

Verzorger: Cynthia Pols

Shirtsponsor: Flowerport Logistics

(Voorlopige) selectie:

Jeroen Alderden, Jim Biesheuvel, Rick Boesveld, Maikel van Daatselaar, Thimo den Edel, Fabian van Gend, Rik Groen, Robin Helder, Barry van den Heuvel, Marcel Hofman, Jeff Kaslander, Job Keizer, Bart Laska, Jon van Luling, Rutger van Nes, Jeroen Pathuis, Davy Schniedewind, Ben Sharon, Robbert Jan Starink, Wouter Starink, Carl van Straalen, Marc van Straalen, Jeff de Vilder, Richard de Waal.

Belangrijkste mutaties:

Rick Boesveld (van DIOS), Marc van Straalen (van Aalsmeer).

Indeling seizoen 2012/2013:

3e klasse B, West I: Amstelveen, EDO, Kadoelen, Legmeervogels, Ouderkerk, Real Sranang, RKAVIC, Roda 23, SCW, Sporting Martinus, TOB, Voorland, VVC, IJmuiden.

1) Over de indeling:

"Er zijn vier ploegen bij ons in de poule afgelopen seizoen gepromoveerd. Tevens hebben de herkansers van vorig seizoen (wij en VVC) zich redelijk moeiteloos gehandhaafd. Het geeft denk ik aan dat de poule vorig seizoen erg zwaar was. Ik denk dat er dit jaar wat meer zwakkere broeders in zitten dan vorig jaar."

2) De doelstelling voor dit seizoen:

"Plaatsje in de middenmoot. Als wij tijdens het seizoen een beetje compleet kunnen blijven moet dit moeiteloos kunnen en is er misschien een verrassing mogelijk."

3) Trainers zijn passanten:

"Dit hoeft niet zo te zijn. Het gaat er om dat je als club, spelers en trainer reële doelstellingen met elkaar afstemt. Je moet als trainer proberen iets achter te laten waar de club mee verder kan. Je moet als trainer ook niet proberen om de cultuur van een club te veranderen. Maar het kan gebeuren, zeker als er in je selectie weinig verloop is, dat je op elkaar uitgekeken raakt. Aan de andere kant weet je wat je in huis hebt en niet wat je krijgt."

4) Clubliefde of ambitie:

"Ambitie bij amateur voetballers is prima. Het is alleen zo dat het vaak niet om ambitie gaat om zo hoog mogelijk te willen spelen maar om ergens anders 50 euro meer te kunnen krijgen. Dan toch liever clubliefde!"

5) Tactisch plaatje 2012-2013:

"Een vast systeem werkt op dit niveau het beste. Het gaat er alleen om wanneer je begint met verdedigen. Is dit in de 16 meter van de tegenpartij of zak je in tot op de middenlijn. Veel van die moderne tactische variaties zijn gewoon een afgeleide van het 1:4:3:3 of 1:4:4:2. Het gaat er om hoe je middenveld staat."

6) De ideale groep voor team 1:

"Hoe meer concurrentie, hoe beter! Trainen met 16 of 18 spelers op een heel veld is de ideale situatie, maar is bij de meeste clubs gewoon niet mogelijk."

7) De routinier in de selectie:

"Rutger van Nes heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij als hij fit is deze rol kan en moet vervullen."

8) Het talent in de groep:

"Marcel Hofman is er vorig jaar als A-junior bijgekomen en heeft een sterk seizoen gedraaid. Ik verwacht dat hij zich verder doorontwikkelt."

9) Mijn aanvoerder 2012-2013:

"Richard de Waal is al twee jaar tot mijn volle tevredenheid mijn aanvoerder en dat blijft hij ook. Niet alleen in het veld maar ook buiten het veld is hij zeer betrokken wat SCW aangaat."

10) Liever met 1-0 winnen of met 5-4? (en waarom?)

"Gewoon winnen! Maakt me niet uit hoe! Je kunt met 1-0 winnen en een fantastische prestatie hebben neergezet en 5-4 winnen maar ontzettend veel fouten hebben gemaakt."

11) Over het Nederlands Elftal (vul aan aub) ->:

"Louis van Gaal gaat met Oranje … moeiteloos het WK halen, alhoewel ik tegen België geschrokken ben van het niveau van balbehandeling en beleving van sommige (nieuwe) internationals."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie