S.V.O.W.

29 augustus 2012 om 00:00 Sport

Zaterdagvoetbal

Trainer: Johan Peper

Geboortedatum: 20 oktober 1963

Vorige club(s): GHC (technisch jeugdcoördinator)

Assistent trainer: Rocco Verdel

Verzorger: Jan Roeze

Assistent scheidsrechter: Wim Wesselius

Shirtsponsor: BOVO Tours

(Voorlopige) selectie:

Sjon Boelen, Erik van den Broek, Wesley Claessens, Don den Dekker, Rick van Dijk, Roel van der Geest, Sjors van der Geest, Roel van de Heiligenberg, Buddy van der Hoeven, Jeroen Kinkel, Jelle van Klink, Mike de Koning, Ralph de Koning, Roy de Koning, Remco Krijger, Pim van der Lip, Arnold van der Meer, Maarten van der Meer, Mark van der Meer, Patrick van der Meer, Thijs van der Meer, Jan Joost Oudshoorn, Mario Pecht, Paisan Rietbroek, Stefan de Rijk, Bas Rotteveel, Dennis Schilders, Martijn Straver, Freek van Tol, Jeroen van Tol, Frederik Uitdenboogaard, Tim Wesselius, Zico Wesselman, Dennis Willems.

Belangrijkste mutaties:

Paisan Rietbroek (van Alkmania), Buddy van der Hoeven (SJZ), Pascal van der Meer en Zico Wesselman (beiden van DOSR).

Indeling seizoen 2012/2013:

4e klasse A, West II: Aarlanderveen, Blauw Zwart, DoCoS, DVC, LVV Football Factory, Leidse Boys, LSVV '70, SV Warmunda, SVOW, UVS, VVSB, Wassenaar, Woubrugge.

1) Over de indeling:

"Als ik naar de poule kijk dan zijn er sterke tegenstanders bijgekomen, andere teams hebben zich versterkt. Veel Leidse ploegen, titel kandidaten: LSVV, Leidse Boys, Blauw Zwart. Dit zijn ook de verenigingen die zich versterkt hebben en LSVV dat uit de derde klasse is gedegradeerd zal zo snel mogelijk daar weer willen spelen ."

2) De doelstelling voor dit seizoen:

"Los van de sterkere poule willen we minimaal het resultaat van vorig seizoen evenaren. Dus bij de top vier en als het kan een periode pakken."

3) Trainers zijn passanten:

(eens/oneens, omdat…) Ja mee eens, trainers zijn passanten omdat een trainer A: afhankelijk is van de behaalde resultaten (bij winst goede spelers, bij verlies slechte trainer) en B: De groepsacceptatie, uitdagingen cq aanbiedingen van andere clubs (hogerop willen).

4) Clubliefde of ambitie:

"Natuurlijk zal een speler vanuit de jeugd al worden geadviseerd het hoogst haalbare na te streven mits het talent daar is. Mocht een speler het recreatieve leuker vinden of meer passend, dan is het belangrijk de vereniging trouw te blijven (het gras is vaak niet groener bij een andere club). Tegenwoordig is het toverwoord 'vrienden team' heel populair maar vaak ook een blok aan het been binnen een vereniging omdat je eigenlijk een vereniging binnen een vereniging hebt. Het zou ook goed zijn voor de lager spelende amateurs dat spelers na hun 'carrière' in een hogere klasse bij een 4e klasse vereniging gaan spelen: met hun ervaring kunnen zij de vaak jonge spelers helpen zich beter te ontwikkelen.

Wat de laatste jaren ook heel veel voorkomt is dat spelers die eerstejaars senior worden niet aansluiten bij de selectie maar ook weer in de 'vriendenteams' gaan spelen met als resultaat dat die jongens zich niet meer ontwikkelen en niet meer op hoger nivo komen te spelen."

5) Tactisch plaatje 2012-2013:

"Wij spelen veelal het 1-4-4-3 systeem maar we zijn nu ook bezig om te kunnen schakelen tijdens de wedstrijd naar bijvoorbeeld 1-4-4-2, afhankelijk van wat de tegenstander toelaat / vraagt om te spelen."

6) De ideale groep voor team 1:

"De ideale groep bij SVOW zou zijn een vaste groep van 20 man, dat is ook het hoogst haalbare. Het tweede elftal aan laten sluiten in bijvoorbeeld de reserve derde klasse zou mooi zijn maar daar is de groep te klein voor. Het probleem ontstaat al als je een aantal blessures en schorsingen binnen het 1e elftal hebt. Je moet dan gaan schuiven met spelers en dat gaat ten koste van het 2e elftal dat is veelal een probleem bij een kleine vereniging."

7) De routinier in de selectie:

"We hebben zelfs een aantal routiniers in onze selectie: Mark, Maarten en Thijs van der Meer, Dennis Schilders. Dit zijn spelers die jarenlang ervaring hebben en mijn aanspreekpunt zijn in het veld, op de training, tijdens en na de wedstrijd.

Zij moeten sturing geven aan het team binnen en buiten het veld en zijn dan ook zeker van belang voor wat betreft de sfeer binnen de selectie."

8) Het talent in de groep:

"We zijn blij met jonge talenten komend seizoen: Zico Wesselman, Paisan Westbroek, Pascal van der Meer. Jonge jongens die zich prima aangepast hebben binnen de groep en leergierig zijn. Dat is prettig werken als trainer en het geeft ook weer een signaal af naar de 'gevestigde orde' die hun plek dus niet meer als zekerheid hebben… Ik hoop dan ook dat deze jongens zich blijven doorontwikkelen en dat we er in de breedte sterker van worden."

9) Mijn aanvoerder 2012-2013:

"Donovan den Dekker (keeper). Vorig seizoen heeft Don de aanvoerdersband overgenomen van Mark van der Meer. Don is een zeer talentvolle jonge (20) keeper en door hem deze taak te geven heeft hij zich niet alleen als keeper beter ontwikkeld maar zeker ook als persoon. Bovendien heeft het op ons team een positieve uitwerking gehad. Verder blijft Mark van der Meer mijn aanspreekpunt binnen het veld tijdens de wedstrijd."

10) Liever met 1-0 winnen of met 5-4? (en waarom?)

"Tja, winst blijft winst maar 1-0 is voor mij prima op dit moment. Het probleem bij mijn selectie is dat we erg makkelijk doelpunten 'weggeven' dus de nul houden zou mooi zijn."

11) Over het Nederlands Elftal (vul aan aub) ->:

"Louis van Gaal gaat met Oranje…. "het heel moeilijk krijgen maar hij zal de boel wel weer op orde krijgen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie