Haarlemmermeer Culinair nieuwe stijl

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Maar liefst veertien restaurants doen mee aan de zesde editie van Haarlemmermeer Culinair. Het aantal restauranthouders dat de kookkunsten presenteert op het Van Stamplein is daarmee verdubbeld ten opzichte van voorgaande jaren.

Dat toegenomen animo heeft te maken met de gewijzigde opzet. De nieuwe stuwende krachten achter Haarlemmermeer Culinair zijn Jos Bölte, Martin Langeveld en Menno Simons. Ze willen terug naar de essentie van een culinair festival.

In de nieuwe opzet heeft iedere restauranthouder 'slechts' de beschikking over een keuken en een uitgiftepunt voor de gerechtjes. Ze kunnen eventueel kiezen voor een kleinere keuken, zodat er in hun stand ook ruimte is voor bezoekers om even bij de chef binnen te lopen. Maar een volledig restaurant inrichten op het Van Stamplein is er niet meer bij.

Met verschillende creatieve culinaire hoogstandjes, die niet meer dan 5 euro mogen kosten, zullen ze de bezoekers moeten verleiden om te komen proeven. Voor zowel de restauranthouders als de bezoekers is het festival nieuwe stijl daarmee een laagdrempeliger evenement geworden.

Haarlemmermeer Culinair 2012 begint op vrijdagmiddag 31 augustus om 16 uur en sluit op zondagavond 2 september om 22 uur. Op de zondagochtend, wanneer de Haarlemmermeer Run op het Van Stamplein wordt gehouden, zullen de restaurants al om 9 uur in bedrijf zijn.

Meer informatie is te vinden op www.haarlemmermeerculinair.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie