VVD'ers ruiken de overwinning

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De stemming was donderdagavond opperbest tijdens de landelijke VVD-verkiezingsbijeenkomst in De Rustende Jager in Nieuw-Vennep. Daar was ook alle reden toe, want de peilingen lachen de liberalen toe. Het moet op 12 september raar lopen, wil VVD-leider Mark Rutte zijn verblijf in het Catshuis niet verlengen.

Op initiatief van VVD en JOVD Haarlemmermeer waren staatssecretaris Fred Teeven, Tweede-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert, kandidaat Anoushka Schut en gedeputeerde Elisabeth Post naar Nieuw-Vennep gekomen om te discussiëren over de komende verkiezingen. Onder leiding van JOVD-voorzitter Sander van Veldhuijsen kwam er met een volle zaal een gesprek op gang over de hot items veiligheid, economie, zorg en Europa.

Staatssecretaris Teeven zei in zijn inleiding dat hij blij was weer terug te zijn in Haarlemmermeer. Hij ziet altijd met vreugde dat hij populair is in de polder, omdat veel Haarlemmermeerse VVD-kiezers een voorkeursstem op hem uitbrengen. Teeven zei dat VVD'ers ondanks de gunstige peilingen 12 september wel gewoon naar de stembus moeten gaan. "Liberalen zijn ook wel eens lui."

Kamerlid Jeanine Hennis omschreef zichzelf samen met Fred Teeven als de 'Peppi en Kokki' van de VVD-campagne. Zij trekt dezer dagen veel met de staatssecretaris op en met die twee is het dan steevast lachen, zo bleek donderdagavond in Nieuw-Vennep.

Maar er was donderdagavond in De Rustende Jager ook volop ruimte voor serieuzere zaken. Ondernemer Theo Hoeke wilde weten waarom het ontslagrecht nog niet is versoepeld. De Hoofddorper zei recent daardoor een zaak tegen een werknemer te hebben verloren Hij zei teleurgesteld te zijn in zijn eigen partij. Fred Teeven zei daarover dat je als kabinet compromissen moet sluiten en dat het ontslagrecht daar een voorbeeld van is.

Teeven stak niet onder stoelen of banken dat de politie wat de VVD betreft alle ruimte moet krijgen om boeven te vangen. Het opzetten van een filefuik om een crimineel te pakken mag weliswaar niet in de wet zijn geregeld, dat betekent niet dat de politie dit vangnet niet zou mogen gebruiken, zo vond de staatssecretaris. En Teeven en Hennis vonden het geen enkel probleem dat de foto van kindermisbruiker Robert M. zonder balkje wordt vertoond.

Elisabeth Post was een beetje vreemde eend in de bijt in het gezelschap. Zij is geen kandidaat voor de Tweede Kamer. De gedeputeerde roemde haar partijgenote Melanie Schultz die als minister de infrastructuur in de Randstad heeft verbeterd. Maar het kan volgens Post nog veel beter. Zij hamerde op het belang van mobiliteit om het verkeer in deze regio niet te laten dichtslibben.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie