Stuivertje wisselen voor Grinham

31 augustus 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Squashster Natalie Grinham blijft 'stuivertje wisselen' op de mondiale ranglijst. Vorige maand steeg de 34-jarige Almeerse van plek elf naar plaats acht, met ingang van vandaag bezet ze weer de elfde positie op de WSA World Ranking.

Doordat de tweevoudig Nederlands en Europees kampioene in augustus niet mee deed aan de prestigieuze Australian Open en een groot toernooi in Nieuw-Zeeland, zag ze de Australische Kasey Brown, de Engelse Alison Waters en de Maleisische Wee Wern Low voorbij komen. Wel blijft ze haar oudere zus Rachael voor die de veertiende plek inneemt op de wereldranglijst, die zoals inmiddels gebruikelijk wordt aangevoerd door de in ons land woonachtige wereldkampioene Nicol David uit Maleisië.

Orla Noom is weer de tweede gerangschikte Nederlandse in het internationale squashcircuit. De Hoofddorpse staat 58e, een plek hoger dan vorige maand. Milou van der Heijden zakte zes posities, de Brabantse is nu de nummer 62 van de wereld. Ook de van een zware achillespeesblessure herstellende Cigany Sillevis moest terrein plaats geven, zij staat nu 168e. Karen Kronemeyer (194) behoort nog net tot de tweehonderd beste speelsters op deze aardbol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie