Riet Verbeek, nauw betrokken bij Samenloop voor Hoop 

28 april 2018 om 19:43 lokaal Deel je nieuws

Riet Verbeek is voorzitter van de commissie Samenloop voor Hoop 2018.
Zij bracht de Samenloop voor Hoop in 2010 voor het eerst naar Badhoevedorp. In 2013 volgde de tweede Samenloop, Ook dat jaar was zij zeer betrokken bij de organisatie.
Tevens is Riet Verbeek Bestuurslid van Inloophuis Esperanza in Badhoevedorp. Inloophuis Esperanza biedt steun en begeleiding aan mensen bij wie de diagnose kanker is gesteld, aan hun familie en vrienden.

Riet Verbeek vertelt over het ontstaan van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp en over de start van het Inloophuis Esperanza in Badhoevedorp:

Hoe ontstond het idee om de Samenloop voor Hoop voor de eerste keer, in 2010, te organiseren? 

“Ik ben zelf drie keer het gevecht met kanker aangegaan. In 1988 was ik eigenlijk opgegeven en ook in 2007 was mijn situatie zeer kritiek.  Ik won ook dit gevecht. In 2009 kwam ik in aanraking met de Samenloop voor hoop van het KWF en ben toen gaan lopen met een team in Amstelveen. Mijn wens was om dit mooie evenement naar Badhoevedorp te brengen. “

Kunt u iets vertellen over uw motivatie om het Inloophuis Esperanza te starten ? 

“Tijdens de voorbereiding van de Samenloop voor Hoop in 2010 kreeg ik hulp van Lily van Nieuwhuizen van het Inloophuis Adamas in Nieuw Vennep. Zo is bij mij de wens ontstaan om in Badhoevedorp ook een Inloophuis op te zetten. Samen met mijn vriendin kon ik drie jaar geleden met een starterssubsidie van het KWF het Inloophuis Esperanza openen.”

Na de organisatie van Samenloop voor Hoop Badhoevedorp in 2010 en 2013, volgt nu voor de derde keer dit evenement op 26 en 27 mei 2018. Kunt u aangeven hoe dit idee is ontstaan ?

“Het Inloophuis Esperanza bestaat nu zo’n drie jaar. Tot mijn grote verdriet zijn mijn vriendin en haar vader vorig jaar aan kanker overleden. Dit was vlak na de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp op 10 en 11 juni 2017. Ik mis mijn vriendin erg. Op haar crematie besloot ik om ter nagedachtenis aan haar en haar vader de Samenloop dit jaar opnieuw te organiseren. Het bedrijf van haar man neemt deel aan  de wandelestafette.  Ook lopen haar vriendinnen mee in het Esperanza Team in de nacht,  het is de planning dat haar man ook een uur voor dit Esperanza Team meeloopt.”

Wij hopen dat dit jaar weer een groot succes wordt en er uiteraard veel geld wordt opgehaald voor het KWF dat besteed kan worden aan verder onderzoek! 

Het volledige programma is te vinden op:
www.samenloopvoorhoop.nl/badhoevedorp
 I

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie