Passagiers op Schiphol downloaden de Max Havelaar

20 september 2012 om 00:00 Ondernemend

SCHIPHOL - Bezoekers van Airport Library op Schiphol kunnen sinds kort gratis een E-book downloaden. Een unicum voor de bibliotheek op Schiphol omdat men tot voor kort alleen kon lezen in 'echte' boeken. Het boek is een van de klassiekers uit de Nederlandse literatuur, de Max Havelaar van Multatuli.

Het e-book is de Engelse vertaling van het in 1860 verschenen boek. Via het scannen van een QR code op een van de negen aanwezige iPads in Airport Library kunnen passagiers gratis kennismaken met een van Nederlands beroemdste boeken. Wellicht volgen er binnenkort meer klassiekers uit de Nederlandse literatuur die in Airport Library (deels) gedownload kunnen worden.

Airport Library is onderdeel van de vernieuwde Holland Boulevard die in 2010 werd geopend. Jaarlijks passeren hier achttien miljoen mensen. De Airport Library is de eerste openbare bibliotheek op een luchthaven en de eerste bibliotheek die dag en nacht geopend is. Een spectaculaire plek met veel (digitale) mogelijkheden voor passagiers om in de eigen taal boeken te lezen, muziek te luisteren en kennis te maken met de Nederlandse cultuur en literatuur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie