De Ark neemt zondag officieel afscheid van ‘hun’ Rien Wattel

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

Het zal voor de bezoekers van De Ark aan Muiderbos wel even wennen worden. Ruim dertig jaar was dominee Rien Wattel hun voorganger, predikant, initiatiefnemer, inspirator, gesprekspartner, bijbeluitlegger en voortrekker van allerlei werkgroepen. Hij is 65 jaar geworden en mag daarom, zoals hij dat zelf in een uitnodiging voor zijn verjaardag noemde, ‘gaan trekken van Drees’. Officieel heet het emeritaat, anderen zeggen ‘hij gaat met pensioen’. Maar hoe je het ook noemt - het wordt anders. Voor hem zelf (‘wat ga ik nu eens met al die vrije tijd doen?’), voor zijn gezin en voor de gemeenschap rondom De Ark.

Eerst feestavond op vrijdag en dan laatste dienst HOOFDDORP - Hij is net 65 geworden en dan ga je, zoals dat in vaktermen heet, met emeritaat. Die hij is Rien Wattel die maar liefst 31 jaar verbonden was aan de Protestantse gemeente te Hoofddorp. Zondag wordt zijn laatste officiële kerkdienst als voorganger van Oecumenisch kerkcentrum De Ark.

Die laatste laat hem niet zomaar vertrekken. Om te beginnen is er vrijdagavond een grote feestavond in het kerkgebouw met de opvallende bouw (het middenpad is eigenlijk een voortzetting van de stoep om daarmee het marktgevoel te benadrukken). Vervolgens is er op zondag 30 september een officiële afscheidsdienst (vanaf 10.30 uur met veel muziek). Daarin gaat Rien Wattel voor met oecumenisch collega Leo Mesman van de H. Joannes de Doper Parochie.

De feestavond op vrijdag begint om 20.45 uur. Na de dienst op zondag is er om 12 uur een gezamenlijke lunch en vanaf 13 uur een receptie. Het officiële deel wordt om 14.30 uur verrassend en feestelijk afgesloten.

Rien Wattel wordt opgevolgd door Aarnoud van der Deijl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie