West Side Story draait in Filmhuis Pier K

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep presenteert op vrijdag 12 oktober om 20 uur de Amerikaanse filmklassieker West Side Story. De film is van Jerome Robbins en Robert Wise uit 1961 met in de hoofdrollen onder andere Natalie Wood en Richard Beymer. West Side Story werd onderscheiden met tien Oscars, waaronder 'Beste Film'. De film werd vanwege het historische, culturele en esthetische belang opgenomen voor conservering in het National Film Registry van de Amerikaanse Library of Congress.

De film speelt zich af in New York in de jaren vijftig, een tijd waarin de gangs de sfeer op de straat bepaalden. Twee straatbendes strijden om de macht in de straten. De Jets en de Sharks. De Jets bestaan uit blanke jongeren en the Sharks zijn van Puerto Ricaanse afkomst.

Tony, ooit oprichter en leider van de straatbende de Jets, probeert afstand te nemen van zijn oude groep en een normaal bestaan op te bouwen. Als Tony verliefd wordt op Maria, de zus van de leider de Sharks, wordt hij ongewild weer betrokken bij de strijd tussen de twee bendes. West side story is een ontroerend en een romantisch verhaal. Een verhaal dat ontleend is aan Shakespeares Romeo en Julia.

Kaartjes kosten 8 euro en zijn inclusief consumptie in de pauze. Ze zijn te reserveren via info@pier-k.nl, 023 566 95 65 (werkdagen) of zijn te koop op de avond zelf. Betalen is uitsluitend met pin mogelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie