Grote glutenvrije markt in hotel langs de A4

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) houdt op zaterdag 3 november van 10 tot 14 uur een grote glutenvrije markt in Hotel Schiphol langs de A4, ter hoogte van het brugrestaurant over de A4. De toegang is gratis.

De markt biedt een veelheid aan glutenvrije grondstoffen zoals meel en broodbakmixen, kant-en-klare broodsoorten, koekjes, afbak- en zelfs diepvriesproducten

Op de markt staat ook een stand van de NCV voor meer informatie over coeliakie (spreek uit seu-li-a-kie) en het glutenvrije dieet. Bakinstructrices geven demonstraties, bezoekers kunnen vragen stellen over het glutenvrij bakken.

Coeliakie is een auto-immuunziekte waarbij door inname van gluten schade aan de darmen ontstaat. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe (ook spelt), rogge, gerst en kamut en alle producten waarin deze granen verwerkt zijn, zoals brood, gebak en pasta. Gluten beschadigt het slijmvlies van de dunne darm waardoor deze de voedingsstoffen niet meer goed kan opnemen en mensen ziek worden. Met een glutenvrij dieet herstelt de dunne darm zich en verdwijnen de ziekteverschijnselen

Eén op de honderd mensen in Nederland heeft coeliakie, slechts 1 op de 800 weet dit. Het is een van de meest onbekende volksziekten van Nederland.

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is opgericht in 1974 en heeft inmiddels ruim 13.000 leden. Meer informatie via www.glutenvrij.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie