Lenny Kuhr nog steeds in de top van de Nederlandse singer-songwriters met 'Liefdeslied'

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Lenny Kuhr won in 1969 het Eurovisiesongfestival met het nummer 'De Troubadour'. Maar ook hits als ´Visite´ en ´Maar ja´ zijn we nog steeds niet vergeten. Begin 2011 maakte Kuhr een wel heel opvallende rentree in de nationale spotlights: ze was de eerste gast in het tv-programma 'Ali B. op volle toeren'. Het resultaat: 'Spijt', een cross-over tussen fado en rap, gezongen vanuit het gezichtspunt van een moeder. Inmiddels heeft Lenny Kuhr haar 29e album uitgebracht: 'Liefdeslied'. Lenny Kuhr staat op vrijdag 19 oktober om 20.30 uur in de kleine zaal van De Meerse.

Op haar album 'Liefdeslied' staat een duet met Ali B, 'Ik delete je niet', en een drietal door Lenny getoonzette gedichten van Federico Garcia Lorca. ,,Ik heb die titel gekozen, omdat veel van wat ik maak op de één of andere manier over de liefde gaat'', vertelt Lenny. ,,De liefde heeft zoveel verschillende lagen. Enerzijds is er het verlangen, aan de andere kant de pijn van het kwijtraken. En wat daar allemaal niet tussenin zit! In mijn nieuwe liedjes heb ik geprobeerd al die verschillende emoties en snaren te raken.''

Met deze tournee in een akoestische setting met Cor Mutsers en Mischa Kool bewijst ze wederom dat ze nog steeds tot de top van de Nederlandse singer-songwriters behoort. De pers over 'Liefdeslied': ,,Puur en zonder opsmuk. Alles wat zij zingt klinkt volkomen oprecht en authentiek. Haar stem klinkt krachtig. ,,(de Volkskrant). ,,Een avondje Lenny Kuhr is van een niveau dat je nog zelden tegenkomt in de Nederlandstalige muziek.'' (Gazet van Antwerpen).

De Meerse kleine zaal

Vrijdag 19 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie