Onno Innemee met reprise van one-man-cabaretklucht

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Onno Innemee heeft een manier uitgevonden om zich te onderscheiden van collega's en een geheel nieuw genre uitgevonden: een cabareteske klucht compleet met schuivende panelen, slaande deuren en verkleedpartijen door één persoon, de one-man-cabaretklucht. De pers was lovend en het publiek omarmde deze boeiende en grappige theatervorm. Onno Innemee staat op woensdag 17 oktober met de reprise van 'Het is hier een gekkenhuis!' om 20.30 uur in de kleine zaal in De Meerse.

Na zijn eerste one-man-cabaretklucht 'Wie heeft Onno Innemee vermoord?' speelt Onno Innemee zijn voorstelling 'Het is hier een gekkenhuis!' wederom in De Meerse. Onno komt net als bij zijn vorige voorstelling met een ingenieus decor vol deuren. En hij neemt natuurlijk een bonte verzameling aan typetjes mee; typetjes die je weten te ontroeren, maar vooral op de lachspieren werken.

Via internet is Onno verliefd geworden op een verpleegster van een psychiatrisch ziekenhuis. Om binnen te komen in deze gesloten inrichting bedenkt hij een plan, maar hij werkt zichzelf steeds verder in de nesten. Met het verrassende decor en de verschillende typetjes, allen gespeeld door Onno, ontstaan steeds dwaze en komische situaties. Met behulp van fantastisch geluid en goed acteerwerk, ga je je afvragen of Onno het écht klaarspeelt in zijn eentje of dat je zelf klaar bent voor het gekkenhuis. Je wordt continue voor de gek gehouden, niets is wat het lijkt en je zult je afvragen: Wie is er nou gek, de gek of de toeschouwer? De humor wint het overduidelijk. Tekst: Onno Innemee en Erik Jobben, advies: John Lanting en regieadvies: Bruun Kuijt.

De pers over de voorstelling: "In het uitbeelden van allerlei doldwaze typetjes is de Leidenaar een meester." "Het in het leven roepen van de eenmansklucht is een gouden greep. In één klap onderscheidt hij zich van al zijn concurrenten. Geen enkele komiek speelt negen typetjes in één doorlopend verhaal." (GPD).

Onno Innemee was eerder bij De Meerse te zien met o.a. de voorstellingen 'Brak', 'Live', 'En nou?', 'C3' (met Mike Boddé en Klaas van der Eerden), 'Obstinaat', 'Typetjes DVD-tour', 'C3 speelt 3D' (met Mike Boddé en Kees Torn) en 'Wie heeft Onno Innemee vermoord?'.

De Meerse kleine zaal

Woensdag 17 oktober - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie