Vier het leven met 'Out of Africa'

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De opzwepende dans van Masai-krijgers, de close harmonysongs van danseressen, een ballet van flamingo's, de funky African Jazz-ritmes en de opzwepende vrolijke Benga Music uit de nachtclubs van Mombassa en Nairobi. Dat alles gemixt met de niet aflatende energie en vitaliteit van de Afrikanen, die elke crisis met een dosis creativiteit te lijf gaan. Daar knapt iedereen van op! In vervolg op hits als 'African Mamas' en 'Daughters of Africa' maakte zangeres en Afrika-liefhebber Leoni Jansen, 'Out of Africa'. 'Out of Africa' is op dinsdag 16 oktober om 20.15 uur te zien in de grote zaal van De Meerse.

Zowel het traditionele als het moderne Kenia krijgt in deze overdonderende show een plek. Een cast van 25 uitstekende Keniaanse zangers, dansers en muzikanten viert het leven met u. En wie heeft daar in tijden van crisis nou geen behoefte aan? Zoals de Afrikanen zeggen: 'Hakuna Matata' (geen zorgen).

De pers over 'Out of Africa': ,,Meest aangrijpend is een ingetogen slavenlied. Even lijken de acteurs, die in een kluitje bij elkaar staan, stuk voor stuk aan één arm te bungelen. Maar dan, al zingend, verandert het lijden in strijden. Trots en krachtig zingen ze het slotakkoord. En dan is het doodstil in de zaal. Kippenvel op armen en benen en tranen in de ogen van het publiek.,, (Trouw).

De Meerse grote zaal

Dinsdag 16 oktober - 20:15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie