Groeiend VVC klaar voor toppers

29 september 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Rory Roubos was tevreden over het herstel van zijn VVC na de mindere prestatie bij laagvlieger TOB. "We hebben ons snel kunnen herpakken. De eerste tien minuten waren wel wat rommelig maar daarna was VVC heer en meester. Na een kwartier spelen strafte Menno Martens een foutje van de keeper af die een bal niet vast kon houden. Vervolgens zetten we goed druk vooruit, we lieten Kadoelen niet in zijn spel komen. Het gaat er nu om dat het verval de komende wedstrijden nihil is. Ik verwacht ook tegen Ouderkerk en Amstelveen, twee wedstrijden in de top van de ranglijst, dat VVC zich van zijn goede kant laat zien.

Ik vond dat we vandaag al een heel stuk volwassener speelden en die lijn moeten we doortrekken. We creëerden kansen op 0-2 en vlak voor rust hadden we de mazzel dat Wouter Klootwijk de bal van de lijn haalde. Je gaat natuurlijk lekkerder rusten met 0-1 dan met 1-1. Na rust heb ik de jongens op het hart gedrukt de concentratie vast te houden, Kadoelen zou zeker meer druk zetten. Dat ging heel goed en in de 55e minuut leverde Mathijs Kinkel de assist op Kevin van Vilsteren voor de 0-2. Kadoelen ging meteen va banque spelen en daar hadden we het vijf minuten lastig mee. Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest en in de 81e minuut stuitte Robert Stange op de keeper waarna Mathijs Kinkel de 0-3 scoorde."