Eerste overwinning Overbos

29 september 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Marcel Faber was dubbel tevreden met de overwinning van Overbos maar vooral met de getoonde strijd, beleving en passie van zijn ploeg. "Ik hoop niet dat het alleen aan het bezoek van Mark Coonen met zijn nieuwe team heeft gelegen dat ik voor het eerst in twee maanden een strijdbaar team van Overbos heb gezien. In mijn wedstrijdbespreking heb ik gezegd dat NFC een kleine keeper heeft die niet ver uittrapt. Ik zag hoe sommige jongens elkaar aankeken, zo van: 'Dat is toch Coonen?'

Hoe dan ook, het stond halverwege 1-1 en als dat de eindstand was geworden dan had ik daar mee kunnen leven. Zowel Dennis van der Kraan als Mark Coonen heeft een aantal goede reddingen verricht. We begonnen overweldigend en daar had NFC niet op gerekend. Dat leidde tot de 1-0 van Dennis Govers toen Carlo Hopman goed druk zette op het middenveld, de bal veroverde en via Marc de Jonge kwam de bal bij Dennis Govers. Vervolgens zijn we twintig minuten bezig geweest de 2-0 te maken maar toen die uitbleef, zakten we als vanzelf steeds verder in. Door dat achteruit lopen ontstonden er steeds meer duels rond onze eigen zestien meter en daar viel dan ook de 1-1 uit.

Na rust was ik blij dat we de eerste minuten schadevrij door wisten te komen, gelet op onze slechte ervaringen tot nu toe. De wedstrijd kon beide kanten op maar conditioneel werd NFC minder. Drie minuten voor tijd draaide Elmar Bijnevelt een afgeslagen bal in de goal: 2-1. We zijn van die hatelijke nul punten af en we kregen maar een doelpunt tegen. Ik reken erop dat Overbos volgende week tegen ZOB net zoveel strijd en beleving aan de dag legt als vandaag."