DIOS verplettert BSM

30 september 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - In de rust was Wim de Haart toch nog even boos geworden op zijn jongehondenteam. "In plaats van 6-0 stond het geheel onnodig 3-1 en daar ben ik wel even kwaad over geweest, ja. We speelden tegen het BSM van Frans Bouman met wie ik twintig jaar geleden de trainerscursus deed. Frans vertelde dat hij mij was blijven volgen, het werd voor hem niet een geheel aangenaam weerzien. Het werd uiteindelijk 9-3 maar een uitslag van 12-0 of 13-0 had meer voor de hand gelegen.

Bij een 3-0 stand voor rust kregen we volkomen onnodig en gemakkelijk gegeven een strafschop tegen. Drie minuten voor tijd stond het nog 9-1 en daarna gingen we toch weer even dingen lopen doen die we helemaal niet moeten doen. In de kleedkamer hebben de jongens me bezworen dat ze dat bij een minder grote voorsprong niet zullen herhalen. Robin Sparnaaij scoorde vandaag vijf keer, Ehsan Zakmi twee keer en Richard de Graaf en Tobias Sweijen elk een keer. Van een team met een gemiddelde leeftijd van twintig jaar heb ik mooie doelpunten gezien die ontstonden na aanvallen uit het boekje."