Zwanenburg schiet met scherp

30 september 2012 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - In het weekeinde waarin het credo 'Zwanenburg in beweging' veel geld moest opleveren voor de nieuwbouw van een clubhuis, deed het team van Edwin Eefting goede zaken. "We moeten het er maar in houden, dat spinning. Een aantal van mijn jongens heeft aan de actie meegedaan, Robin Poelsma volgens mij zelfs drie keer. Maar die kun je niet rekenen…

We hebben vandaag met 1-8 gewonnen bij DSS. De eerste helft was niet eens zo heel sterk. DSS kwam in de vierde minuut op voorsprong uit een vrije trap die geplaatst over de muur langs Remco van Schagen vloog. Vanaf de aftrap scoorde Leroy van Maaren de gelijkmaker en na de aftrap van DSS veroverden wij de bal en Ruben Karelse maakte er meteen 1-2 van. In de 25e minuut werd een glaszuivere goal van Ruben Karelse afgekeurd. Dat kon ik zelfs nog zien en ook de grensrechter vlagde niet. Vlak voor rust kreeg een middenvelder van DSS zijn tweede gele kaart.

Na rust speelde DSS 3-3-3 tegen twee spitsen van Zwanenburg. In de 57e minuut scoorde Rick van Veen de 1-3. Daarmee was de ban wel gebroken. Ik heb middenvelder Rick Buijs gewisseld voor spits Ton Hendriks die de 1-4 en 1-5 scoorde. Ruben Karelse, Robin Poelsma en Rick van Veen voerden de score in de laatste vijf minuten nog op tot 1-8. Een lekkere uitslag in de week voor de topper tegen Velsen."