Pancratius bijna koploper

30 september 2012 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - Ton Pronk vond het over de hele wedstrijd een terecht gelijkspel, bij winst tegen Blauw Wit was Pancratius koploper geworden in de sterke eerste klasse A. "Jaap Smeeing zette ons na acht minuten met een goede goal op voorsprong. De eerste helft was voor Pancratius en de rust brak aan met 1-0.

Al in de eerste minuut na rust gaf de scheidsrechter vrij gemakkelijk een strafschop aan Blauw Wit. Een aanvaller stond met een van onze verdedigers in zijn rug en hij ging in mijn ogen nogal makkelijk liggen. Dat was dus jammer, zo kort na rust uit een strafschop de 1-1. We kregen het even moeilijk, Blauw Wit kreeg een boost van de gelijkmaker en wij stonden niet goed. We hadden geluk met een bal tegen de onderkant van de lat en na twintig minuten heb ik routinier Guus Uhlenbeek in laten vallen.

Met Guus erbij kwam er weer rust in de ploeg en we konden Blauw Wit goed opvangen. We kregen kansen en we hadden pech dat een doelpunt van Justin Ruijter niet werd gegeven. Uit een vrije trap schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat en de bal kwam een halve meter achter de lijn. Ik denk dat het voor de toeschouwers een leuke wedstrijd was om naar te kijken."