Kerk trakteert Nieuw-Vennep op schoonmaakbeurt

29 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Gewapend met grijpers en vuilniszakken hebben zo'n 60 mensen, kerkgangers van de jarige Witte Kerk, zaterdagmiddag Nieuw-Vennep schoongemaakt. Het dorp werd verlost van kilo's zwerfvuil.

Rond 15 uur kwamen de mensen terug naar het kerkplein met zakken vol rommel. Niet alleen in de wijk rond de kerk, maar ook in Linquenda, rond de Kinderboerderij en zelfs in de Venneperhout werd schoongemaakt. Naast papiertjes, peuken, blikjes en plastic zijn ook handschoenen en zelfs een parasolvoet gevonden. Eén deelnemer wist te vertellen dat het meeste zwerfvuil binnen 3 meter van een afvalbak ligt.

De Hervormde Gemeente Nieuw-Vennep bestaat dit jaar 150 jaar en viert dit met allerlei activiteiten. Wie jarig is trakteert en dat wilde de kerk ook doen. Zij kozen voor deze schoonmaakactie. "We willen iets betekenen voor ons dorp en laten zien dat we zuinig zijn op de schepping.''

De berg afval werd door ds. Kees van den Berg overhandigd aan Thomas Hendriksen, voorzitter van de stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep. Hendriksen gaf in zijn toespraak aan dat hij het op prijs stelt dat een geloofsgemeenschap zich inzet voor het dorp. "Ook de restauratie van de kerk is een cadeau aan het dorp omdat wij dan weer kunnen genieten van dit prachtige gebouw."

Onder luid applaus gaf Hendriksen aan dat ook de gemeente Haarlemmermeer bij zou moeten dragen aan het behoud van dit gebouw en dat de Dorpsraad zich daarvoor in gaat spannen. Het afval kon Hendriksen gelukkig direct in de vuilniswagen van Meerlanden stoppen, de kinderen assisteerden hem graag.

Het hoogtepunt van de viering van het jubileum zal het weekend van 3 en 4 november zijn: 'Feest der herkenning' een multimediaspektakel met live beelden van de afgelopen 150 jaar, open podium, jubileumdienst en reünie. Op dit moment hangt in zalencentrum Het Trefpunt al een tentoonstelling van onder meer foto's en documenten. Tijdens het jubileumweekend wordt deze tentoonstelling nog verder uitgebreid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie