Wederom winst voor Lotus na spannende wedstrijd

29 oktober 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In een spannende thuiswedstrijd wisten de dames van SV Lotus afgelopen zondag een 20-18 overwinning te boeken op Zeeburg. De opdracht voor de wedstrijd tegen deze pittige tegenstander was duidelijk: tempo spelen en niet mee gaan in het spel van Zeeburg. Lotus begon goed met een goede verdediging, waar Zeeburg moeite had om te scoren. De ruststand was 8-10.

Lotus moest in de tweede helft haar eigen spel blijven spelen. Joyce van der Voort en Melanie Knol waren verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Ondanks het felle spel van Zeeburg, hielden de dames van Lotus vol en knokten zich goed terug naar een kleine voorsprong. Keepster Simone Castien kon rust brengen door penalty’s te stoppen. Door een mooie break van Tessa van Wooning werd de stand 18-13. Veronica Bakker was zeer sterk op de cirkel wat resulteerde in een aantal mooie doelpunten. Na een spannende slotfase werd het 20-18 voor de Hoofddorpers.