Winst HTC na zwak begin tegen Avanti

29 oktober 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na een weekje rust stond afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Avanti in Hazerswoude op het programma voor de HTC-heren. Met een 7-3 overwinning staat HTC nu 1 punt achter op Ilac. Volgende week treffen de twee ploegen elkaar in Hoofddorp en wordt de competitie grotendeels beslist.

Maurice Schulte beet de spits af, hij had duidelijk moeite zich te concentreren in de zeer roemoerige zaal en trof in de vijfde games aan het kortste eind. Jorrit Kalkman, zit midden in de tentamens, was er zichtbaar met zijn hoofd niet bij en verloor in vier games. De eerste winst was er voor Jan Willem Baas. Hij had van de drie de minste moeite met de omstandigheden en versloeg zijn oude teamgenoot. Na een dramatisch dubbel van Schulte en Baas kwam de tussenstand op 3-1. De koppen werden bij elkaar gestoken en na aanmoediging van de meegereisde supporters ging het drietal vol voor de winst.

Na de dubbel kwam Schulte op een 2-1 achterstand in games en 7-3 in punten. Er werd gekozen voor een time out door de teamgenoten. Na wat tactische aanwijzingen werd de game met 14-12 gewonnen en de vijfde set ging eenvoudig naar de HTC-er. Baas moest in zijn wedstrijd tegen de goed spelende Bart van Zijp genoegen nemen met een vijfde set, maar in deze set toonde hij zijn klasse en won met 11-5. De kwam hierdoor weer op gelijke hoogte 3-3. In de tweede wedstrijd van Kalkman liet hij zien met zijn hoofd weer volledig bij het tafeltennissen te zijn en versloeg zijn tegenstander vrij eenvoudig in vier sets. Ook Baas kende weinig moeite met zijn tegenstander en versloeg deze in vier sets. Vervolgens was het de beurt aan Schulte, die alle wedstrijden in vijf sets uitgevochten had. In de vijfde set zorgde hij voor de voor de beslissing en pakte het zesde punt. In de laatste wedstrijd liet Jorrit Kalkman zien dat hij serieus een klasse hoger wil spelen en maakte in drie sets korte metten met zijn tegenstander.

Dames

De dames van HTC 1 behaalden in hun wedstrijd tegen Destatec 1 een mooie 6-4 overwinning.