Zwaarbevochten overwinning dames DSOV op US

29 oktober 2012 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - In een moeilijke thuiswedstrijd tegen US is er door de dames van DSOV afgelopen zondag een 20-19 overwinning behaald.

De thuisploeg was gehavend door het ontbreken van Daisy van Wijgaarden en Iameer Kuipers. US speelde vorig seizoen nog een klasse hoger. Dat was te zien aan het moordende tempo aan het begin van de wedstrijd. DSOV had moeite om aan dit tempo te wennen, maar na 10 minuten kwam er toch een 4-4 tussenstand op het bord. Al naar gelang de eerste helft vorderde kreeg de tegenstander meer grip op het spel van DSOV. Dit resulteerde in een 8-10 tussenstand vlak voor de rust. Vlak voor het rustsignaal zorgde Hanneke Gorter voor de ruststand van 9-10.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en de dames van DSOV kwamen geprikkeld de kleedkamer uit en zorgde binnen 5 minuten voor de kanteling in de wedstrijd. Vervolgens werd het een boeiend gevecht tussen twee gedreven ploegen. DSOV trok uiteindelijke aan het langste eind.