Dames Reigers morsen geen punten

29 oktober 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na en week rust moesten de dames afgelopen weekend aantreden tegen Spandersbosch. Het was voor de Hoofddorpers zaak om de focus van de voorgaande wedstrijd op hetzelfde niveau op te pakken en geen steken te laten vallen. Met een 3-1 overwinning liepen de dames in op de directe concurrenten die wel punten lieten morsten.

Spandersbosch staat onderaan in de poule, maar niet omdat de Hilversumse dames niet kunnen hockeyen. In de eerste minuut werd de verdediging van Reigers al op de proef gesteld. De technische spits van Spandersbosch stuitte echter op een alerte Annabel ten Hag. Hierna nam Reigers het initiatief over en na 4 minuten was Alissa van der Voort trefzeker. Reigers had overwicht en leek in de 20e minuut de wedstrijd naar hun hand te gaan zetten toen Claire ten Hag vernietigend de 2-0 binnensloeg. Froukje Bosma kwam na een serie prachtige individuele acties voor het doel te staan, maar wist de bal niet achter de keepster van Spandersbosch te krijgen. Bosma speelde ook een belangrijke rol bij de 3-0, vlak voor rust. De bezoekers scoorden een eigen doelpunt, na een lastige voorzet van Bosma.

Coach Jeroen Mahadew was, ondanks de voorsprong, niet tevreden met het vertoonde spel. "Hockey in de tweede helft vanuit je basis en gooi deze wedstrijd definitief op slot", was zijn advies. Reigers liet Spandersbosch echter terugkomen in de wedstrijd; halverwege de tweede helft scoorden de Hilversumse dames hun enige goal van de middag (3-1). Aanvoerster en Most Valuable Player Vera Franken leidde haar team naar de slotfase zonder punten te morsen. Punten die de directe concurrenten wel lieten liggen, waardoor het gat met de nummer 2 op de ranglijst nu 4 punten is.