Halloween zorgt voor angstige momenten

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Halloween is ook dit jaar een feest van verkleden, versieren en schrikken geworden. In diverse kernen en wijken trokken kinderen in de meest fantastische kleding voorbij. Heksen, monsters, griezels, versierde huizen en vuurkorven - het was er allemaal. In Abbenes werd gezocht naar Abbechamon.

De bijna meest zuidelijk gelegen kern aan de Hoofdweg heeft ook dit jaar haar naam en faam als Halloween-dorp waargemaakt. Na maanden van voorbereiden en met de inzet van ruim 65 vrijwilligers (en niet te vergeten de vele inwoners), kon er volop feest gevierd worden en dan met name de zaterdagavond.

Verzamelpunt was ook dit jaar het dorpshuis Het Praatpunt. De jongste deelnemers - een groep van ongeveer honderd kinderen en bijna vijftig begeleiders - kwamen daar helemaal in de stemming met een film en Halloweenkleurplaten. En daarna werd het griezelen onderweg met onder meer een bezoek aan een doolhof.

Bij de oudere kinderen waren er maar liefst 19 groepen en dat betekende dat er zelfs kinderen teleurgesteld moesten worden. Toch konden er in het bos nog meer dan 160 deelnemers geteld worden. Onder de deelnemers kinderen uit Abbenes, Lisse, Sassenheim, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Beinsdorp, Amsterdam, Almere, Langeraar, Ter Aar en Roelofarendsveen.

Om 23 uur kwamen de laatste deelnemers binnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie