Vijf regiokampioenen voor Judo Yushi

29 oktober 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft een succesvol weekend achter de rug. Twan van der Werff, Yasin Caria en Biko Vos stonden op het podium op de Flanders Cup, een groot internationaal toernooi in België. Op hetzelfde moment wonnen vijf pupillen in de leeftijdsklasse tot 10 jaar het regiokampioenschap.

Twan van der Werff versloeg in de leeftijdscategorie tot 17 jaar in de klasse tot 55 kg in de voorrondepoule twee Belgische judoka, een Cyprioot en een Nederlander. In de kwartfinale won Van der Werf van de Nederlander Bonnema met vol punt. De halve finale tegen de Belg Esserat kon de Venneper niet winnen. In de strijd om brons versloeg hij een Griekse judoka vrij snel met vol punt.

Yasin Caria kwam uit in de klasse tot 73 kg. Carin won van Nederlands kampioen Bakker en een Belgische judoka in de poule. Van Cassé, eveneens uit België, kon Caria niet winnen, waardoor hij zich als tweede van de poule plaatste voor de kwartfinale. In die kwartfinale verloor hij van een sterke Luxemburger met yuko. De twee daaropvolgende wedstrijden in de herkansing en voor de strijd om brons won Yasin Caria met vol punt.

Biko Vos was in de leeftijdscategorie tot 20 jaar in de klasse tot 100 kg een maatje te groot voor zijn concurrenten. Vos won vijf wedstrijden op rij en gebruikte het toernooi vooral om zijn grondwerk te verbeteren. Hij won dan ook drie wedstrijden met vol punt door houdgrepen. Biko Vos werd met overmacht kampioen.

Regiokampioenschappen tot 10 jaar

In de leeftijdsklasse tot 10 jaar vonden zondag de regiokampioenschappen plaats bij Judo Yushi. De regiokampioenschappen zijn een officieel kampioenschap van de Judo Bond Nederland. De beste zes van de regio plaatsen zich voor de kampioenschappen van Noord-Holland die volgende week in Beverwijk plaatsvinden. In vijf van de zeven gewichtsklassen ging de finale tussen een judoka van Judo Yushi en Kenamju en in alle vijf de gewichtsklassen trokken de judoka's van Judo Yushi aan het langste eind. Tot 24 kg werd Luca Needham kampioen, tot 27 kg Mats Koolmoes, tot 30 kg Kaj Reede, tot 34 kg Lorenzo Dekker en tot 38 kg Daan Huisman. Vier andere judoka's van Judo Yushi dwongen ook een plaats af voor het kampioenschap van Noord-Holland: Daan den Braber werd vijfde in de klasse tot 24 kg, Sam Reneman derde in de klasse tot 27 kg, Aymen El Moubarik derde in de klasse tot 34 kg en Eline Duivenvoorden vierde in de klasse tot 38 kg.