Winnaars Show'm 2012 bekend

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP- Artquake organiseerde afgelopen zondag in samenwerking met Pier K alweer de 12e editie van de talentenwedstrijd Show 'm. Ook dit jaar waren er weer veel aanmeldingen voor de wedstrijd. Er deden maar liefst 100 getalenteerde jongeren uit Haarlemmermeer en omstreken mee. Bezoekers konden in het hele gebouw genieten van live-optredens, exposities, fotoshoots en film. In alle hoeken van het Duyckerpand waren jongeren aan het oefenen en hun optredens aan het voorbereiden.

Er waren in totaal 5 categorieën. Kids Demo Team van Streetkings is winnaar geworden in categorie dans. De enige DJ die met echt platen draaide was Richard Royce, hij werd hiermee winnaar in categorie DJ. De 6 stemmige damesgroep van Iris, Daantje, Marie, Rosalía, Inez en Natalie pakte de prijs in Music Original. Music Cover werd gewonnen door Japie Reerink en Jinan Emanuels. Fenna Verberne pakte de eerste prijs in Art.

De jongeren zijn beoordeeld door een deskundige jury, zij keken hierbij vooral naar de originaliteit van de deelnemers. Per categorie waren er verschillende toepasselijke prijzen te winnen die jongeren verder helpen met hun talentontwikkeling. Zo konden zij bij Music Original een plek in de laatste voorronde van de Rob Acda Awards te winnen en in de Art categorie kon de winnende afbeelding op een Boomerangkaart gedrukt worden.

Show 'm is een jaarlijks terugkerende talentenwedstrijd voor jongeren uit de Haarlemmermeer e.o. Het doel van deze wedstrijd is om jongeren te stimuleren in hun talentontwikkeling. Op het podium van Show 'm stonden in het verleden al talenten die inmiddels bij het grotere publiek bekendheid hebben. Zo stond Xander van den Corput in de live shows van Holland's Got Talent met de Pop'arazzi crew (winnaar in de categorie dans) en speelde Boaz Kroon (categorie Muziek) als bassist in de band van Anouk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie