Van Ojik: aantijging actiegroep TegenGeluid 'diep treurig'

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Bewonersvertegenwoordiger Kees van Ojik van de CROS noemt het 'diep treurig' dat de actiegroep Floriande TegenGeluid het vertrouwen in hem heeft opgezegd. Hij is bitter gestemd. "Achter de schermen hebben zich zaken afgespeeld waar de honden geen brood van lusten."

Vorige week werd bekend dat de actiegroep geen vertrouwen meer heeft in Van Ojik. De bewoners verwijten hem dat hij onvoldoende heeft gedaan om het vlieglawaai in Floriande te verminderen. Ook zou de vroegere huisarts uit Zwanenburg de actiegroep onjuist hebben voorgelicht.

Kees van Ojik vindt de beschuldigingen niet terecht. "Ik ben juist degene die zich als enige heeft ingezet om de overlast voor Floriande te verminderen. Maar de voorzitter van de actiegroep, Van Grieken, is niet eerder tevreden voordat alle hinder naar bijvoorbeeld Nieuw-Vennep en Zwaanshoek wordt verplaatst. Ook Aalsmeer zou veel meer overlast krijgen."

Volgens Van Ojik zijn alle 6 alternatieve voorstellen die de actiegroep naar voren heeft gebracht uitvoerig in de CROS, het regionale overleg over Schiphol, besproken. "Eén van die voorstellen is niet uitvoerbaar, want is technisch onmogelijk. De andere 5 voorstellen gaan ten koste van de overlast in andere kernen. Bovendien is de KLM niet bereid die routes te laten vallen, omdat ze dan moeten omvliegen."

De bewonersvertegenwoordiger zegt dat hij op één lijn zit met wethouder Arthur van Dijk van Luchthavenzaken. "Er is helaas geen oplossing voor Floriande. Maar om als actiegroep dan zo te reageren, dat vind ik heel treurig. Deze kwestie is ook uitvoerig in de gemeenteraad besproken en daar is hetzelfde gezegd. Ik heb begrepen dat sommige partijen daarbij wel op het verkeerde been zijn gezet."

"De wethouder en ik zijn trouwens maar 2 van de 38 deelnemers aan de CROS die een beslissing nemen over de vliegroutes. De andere 36 vertegenwoordigers zijn tegen elke verandering. Daarmee houdt het gewoon op."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie