100 testpersonen nodig voor 'Hoe fit is Nederland?' bij ‘MeerSquash & Activity

30 oktober 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - ‘MeerSquash & Activity is op zoek naar 100 personen die mee willen doen aan het onderzoek Hoe Fit is Hoofddorp. Het onderzoek vindt plaats bij ‘MeerSquash & Activity, het squash- en fitnesscentrum op het Arnolduspark in Hoofddorp. Het onderzoek maakt deel uit van het landelijke onderzoek Hoe Fit is Nederland, dat in 200 andere gemeenten gehouden wordt.

Bijna iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Maar wat velen niet weten is dat twee maal per week een uurtje bewegen al zorgt voor een enorme verbetering van de gezondheid. Hoe groot die verbetering exact is, wordt vanaf november in een landelijk fitheidsonderzoek onderzocht. Daartoe worden 100 testpersonen gezocht die gedurende 5 weken aan de hand van een door professionals opgesteld trainingsprogramma gaan bewegen. Vooraf wordt een begintest gedaan waarbij de PFI (persoonlijke fitheid index) en de PFL (persoonlijke fitheid leeftijd) berekend worden. Na 5 weken wordt bij de hertest bekeken wat het effect van 10 trainingen is op beide cijfers. De wetenschappelijke evaluatie van de testgegevens gebeurt door de Hogeschool voor gezondheid en sport in Berlijn.

Om mee te kunnen doen moeten deelnemers voldaan aan de volgende voorwaarden: zij moeten ongetraind zijn, zij moeten gedurende 5 weken 2 maal per week een opgesteld trainingsprogramma volgen en zij moeten tussen 25 en 75 jaar oud zijn.

De 'testlocatie' is ‘MeerSquash & Activity. Arno Stolwijk, een van de eigenaren is daar best trots op. “Het onderzoek is leuk, afgestemd op ongetrainde deelnemers en wordt uitstekend begeleid door onze medewerkers. Ik weet zeker dat de deelnemers ervaren hoe leuk, goed en gezond sporten eigenlijk is.”

Voor deelname aan het onderzoek wordt een eigen bijdrage van 49 euro gevraagd. Dat is inclusief alle testen en 5 weken lang sporten. voor meer informatie en aanmelden: www.hoefitisnederland.nl of bij ‘MeerSquash & Activity, (023) 562 35 14.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie