Grinham klopt Noom in Monte Carlo

31 oktober 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Titelverdedigster Natalie Grinham is de Monte Carlo Classic 2012 goed begonnen. In de eerste ronde van het WSA Silver 25 kampioenschap versloeg de Nederlandse kampioene land- en clubgenote Orla Noom in straight games. Het werd 11-5, 11-8, 11-4. Noom had zich maandag via de kwalificaties geplaatst voor de hoofdronde.

In de kwartfinales van het met bijna twintigduizend euro gedoteerde toernooi in de stadsstaat Monaco moet de als tweede geplaatste Grinham, de nummer tien van de wereld, het morgen opnemen tegen de jonge Tesni Evans uit Wales, die in haar openingspartij de hoger aangeslagen Latasha Khan (8) met 3-2 versloeg.

Grinham bewaart goede herinneringen aan het proftoernooi in Monte Carlo. De laatste drie keer dat de geboren Australische mee deed aan het populaire toernooi op de WSA World Tour (in 2006, 2007 en 2011), stapte ze als toernooiwinnares het vliegtuig in terug naar Nederland. In de tussenliggende jaren kwam de 34-jarige Almeerse, mede door de geboorte van haar zoon, niet in actie in de casinostad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie