Wethouder richting Rijnland: 'Park21 gaat sowieso door'

31 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De aanleg van het grote recreatiegebied Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep gaat hoe dan ook door, desnoods zonder recreatieplassen. Dat zei wethouder Jeroen Nobel van Groen en Recreatie dinsdag in reactie op een brief van het hoogheemraadschap van Rijnland waarin de aanleg van de waterplassen zeer in twijfel wordt getrokken.

De gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met het masterplan voor Park21, inclusief de aanleg van twee recreatieplassen. Met de opbrengst van het zand uit de plassen kan het plan deels worden gefinancierd. Rijnland is steeds erg kritisch geweest over de waterplassen. Daarom liet de gemeente samen met Rijnland een geohydrologisch onderzoek uitvoeren.

De conclusie van Rijnland na dat onderzoek is dat het nog altijd erg onzeker is of aanleg van de plassen een haalbare kaart is. Weliswaar is het risico van opbarsting van de waterbodem voor een deel weggenomen, maar de verwachting is dat de waterkwaliteit zeer slecht zal zijn. Door de rijke aanwezigheid van stikstof en fosfaat in het water is de kans op blauwalgen aanzienlijk, aldus Rijnland. Zwemmen in de zomer zit er daarom niet in.

Het college is echter niet van plan de recreatieplassen te laten vallen. "We moeten met elkaar kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen", aldus wethouder Nobel. "Het is een taaie en lastige discussie, maar er moet toch een manier zijn om de waterkwaliteit te verbeteren." Het college van burgemeester en wethouders gaat in die zin ook een antwoord sturen naar Rijnland. Nobel verwacht dat het een half tot driekwart jaar zal duren voordat er duidelijkheid komt over de aanleg van de recreatieplassen.

(Archieftekening met linksonder het nieuwe honkbalveld en waterplas)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie