Bromfietser smeert om bij controle

31 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De politie hield woensdagmorgen bromfietscontrole op Assumburg in Hoofddorp. In totaal controleerden de agenten 21 brom- en snorfietsers. Dit resulteerde in negen bekeuringen. Hiervan waren er zes voor overschrijding van de constructiesnelheid. Bij één van de bromfietsen werd een overschrijding van 26 km geconstateerd. Hiervoor is het kenteken ingenomen en krijgt de betrokkene vier weken de tijd om zijn bromfiets voor herkeuring aan te bieden bij de politie.

De agenten schreven ook nog één boete uit voor het ontbreken van een rijbewijs en één voor geen verzekering. De laatste bekeuring was voor een bromfietser die er vandoor ging toen hij door een motoragent naar de controlelocatie werd meegenomen. De motoragent heeft kort een achtervolging ingezet maar omwille van de verkeersveiligheid is deze gestaakt.

De gegevens van de bromfiets zijn bekend en zodoende zal de bestuurder een proces-verbaal krijgen voor het ontbreken van een verzekering, verkeersgevaarlijk gedrag en het niet voldoen aan een stopteken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie