Slechte beurt Overbos

17 november 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na de knappe 2-2 met tien man bij Opperdoes en de 1-0 overwinning op DVVA hoopte Marcel Faber op een passend vervolg bij AMVJ. "Maar ondanks mijn waarschuwingen en aanpassingen vooraf speelden we een kansloze wedstrijd. Op het laatste kwartier voor rust na, toen Marc de Jonge, Michael Nieveld en Maarten Wels goede kansen kregen omdat AMVJ in die fase iets achteruit liep.

Ik zeg niet dat we de wedstrijd gewonnen hadden, we stonden ondertussen met 2-0 achter, maar we hadden er nog een wedstrijd van kunnen maken misschien. Vooraf heb ik gewaarschuwd dat AMVJ in alle linies goede voetballers heeft rondlopen. De ploeg zet vroeg druk dus het was voor Overbos zaak om meteen vanaf de aftrap kort te dekken en de ruimtes klein te houden. Maar in plaats daarvan zag ik vanaf de aftrap dat er op tien meter werd gedekt. Ja, dat was dus vragen om moeilijkheden.

Bij junioren kan ik dat nog begrijpen, als je in de tweede klasse speelt dan kan dat echt niet meer. Dankzij een opnieuw sterk keepende Dennis van der Kraan hielden we de schade beperkt tot 2-0. Na rust werd het 3-0 uit een strafschop en een paar minuten voor tijd werd het 4-0. Voor de eerste keer in elf wedstrijden hebben we zelf niet weten te scoren. Een teleurstellende middag."