Kleine kater Kagia na 2-2 bij Gouda

17 november 2012 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Jerry Ubink was in ieder geval blij dat Kagia gelijk speelde en niet verloor bij Gouda. "Verlies je deze wedstrijd, dan wordt het toch weer een stuk lastiger. Nu overheerst bij ons wel het gevoel dat we het hebben weggegeven.

We begonnen toch weer niet scherp en alert genoeg aan de wedstrijd. In de achtste minuut kregen we de bal niet goed weg gewerkt en Gouda kwam op voorsprong. Voor rust speelden we nog wel afwachtend maar toch wisten we een aantal kansen te creëren. De tweede helft onderscheidde Kagia zich in positieve zin, al kwamen we niet eens zo heel erg goed uit de kleedkamer. Ik weet niet wat dat is, ik verwachtte dat we scherp zouden starten na rust maar in de eerste fase lijken we maar niet in staat om rustig uit te verdedigen en zorgvuldig op te bouwen. Toch kwamen we dankzij een van richting veranderd schot van Niels Ganzevles op 1-1.

In de fase daarna zetten we veel druk op Gouda en we creëerden een aantal goede kansen. Niels Ganzevles was heel dicht bij de 1-2 maar zijn kopbal miste kracht. Ook Rutger Goudriaan slaagde er niet in de 1-2 te scoren. Gouda kwam in de 75e minuut na balverlies van Kagia zelfs op 2-1 terwijl ze nauwelijks in het spel voorkwamen. Daarna hebben we alles op alles gezet en na een vrije trap werd Niels van der Zwet aan zijn shirt getrokken. De scheidsrechter zag het gelukkig en de bal ging op de stip. Rutger Goudriaan scoorde de 2-2 en wij kregen zelfs nog kansen de wedstrijd te winnen. Het laatste schot was van Gouda, het bleef 2-2."