Verliezend VVC vergeet te voetballen

17 november 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Na het onnodige gelijkspel vorige week tegen Sporting Martinus zag Rory Roubos zijn ploeg ten onder gaan bij Real Sranang. "Het lijkt wel alsof we een syndroom hebben voor ploegen als Voorland en Real Sranang. Ik miste heel lang inzet, ik zag hoe er pootjes werden teruggetrokken in de duels. Het leek bangigheid, er werd niet gevoetbald en we verloren veel teveel duels.

Dat moet je niet doen tegen ploegen als Voorland en Real Sranang, als het hun meezit dan kunnen ze ook alles. Zet je hun onder druk en kom je op voorsprong, dan maak je een goede kans om te winnen. Halverwege stond het 1-0 en dat viel me nog mee. Dus in de kleedkamer de koppen bij elkaar gestoken, de puntjes op de i gezet en gezegd dat ik het geloof miste. We voetbalden niet, we stonden op onze hakken. Ik vroeg me echt af: 'willen we wel?' Ook na rust bleven we achter de feiten aanlopen en Real Sranang maakte nog een mooie 2-0 en een mooie 3-0.

Pas de laatste tien minuten, toen Sranang moe leek te worden, leek het alsof VVC wakker werd. Job Bleije scoorde 3-1 en in de 83e minuut scoorde Job ook 3-2. In de slotseconden viel de bal nog een keer voor de voeten van Job Bleije zodat we de 3-3 leken te kunnen stelen. Maar die bal ging naast, dus we kregen niet waar we ook geen recht op hadden. Over twee weken tegen Roda '23 moeten we er weer staan. De doelstelling, een plaats bij de eerste vier, behoort nog steeds tot de mogelijkheden. We staan er nog dicht bij maar dan moeten we wel weer gaan voetballen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie