Jeugdige waterpoloërs ZPCH boeken degelijke winst

18 november 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In en tegen Amersfoort moesten de waterpoloërs van ZPCH aantreden. De 'jeugd' uit Hoofddorp liet - in een bad dat bijna net zo breed als lang was - zien wat snelheid en inzet te weeg kan brengen tegen ervaring. Een wedstrijd met twee gezichten. Na vier perioden werd het een degelijke 10-4 overwinning voor ZPCH.

De start leek wel een zwemwedstrijd. De eerste twee periodes werd er maar drie keer gescoord terwijl de Hoofddorpers wel heel vaak op de break gingen. Helaas werden er maar weinig kansen afgerond. De ploeg uit Amersfoort wilde ZPCH uit laten razen, maar kon niet anders dan meelopen in deze zwempartij. Halverwege de wedstrijd was de stand 1-2 voor de Hoofddorpse ploeg waarbij Patrick Schuijt met twee doelpunten ZPCH voorlopig aan de goede kant hield.

De tweede helft van de wedstrijd gaf een heel ander beeld. ZPCH liep in de derde periode uit naar 2-6. Conditioneel was ZPCH duidelijk veel beter en verdedigend waren de Hoofddorpers hun tegenstanders gewoon te slim af. Puur door te werken volgens de gemaakte afspraken en met een keeper, Vincent van de Ven, die de ballen van buiten de 5 meter met gemak uit zijn doel hield.

Wederom werden de doelpunten gemaakt door 8 van de 9 velspelers. De balans in het team uit Hoofddorp zit op dit moment wel goed. De rust van drie oude rotten in het team gecombineerd met snelle, talentvolle jeugd werkt goed. De heren van SG Amersfoort hielden nog een klein beetje hoop door terug te komen tot 4-6, maar er was geen twijfel wie de bovenliggende partij was. In de laatste periode liep het team van coach van Egmond uit tot een degelijke 4-10 einduitslag.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 24 november in het Spectrum tegen De Vuursche uit Baarn om 21.30 uur