‘Door de omlegging van de A9 gaat veel groen verloren’

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Door de voorgenomen omlegging van de snelweg A9 in Badhoevedorp gaat veel ecologisch groen verloren. Dat zei Wijnand Uitman van de dorpsraad in Badhoevedorp vorige week als inspreker tijdens de raadsvergadering.

Uitman is betrokken bij de plannen die worden gemaakt als de A9 straks uit het centrum van Badhoevedorp is verdwenen. Volgens hem verloopt het overleg met de gemeente erg stroef. Uitman hield de raad voor dat er veel bomen worden weggehaald en dat van een groene verbinding tussen oost en west geen sprake zal zijn.

Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vond de hartenkreet van Uitman ‘een beetje voorbarig’. Volgens hem zijn er helemaal nog geen beslissingen genomen over het groenplan voor Badhoevedorp. De wethouder beloofde dat plan met de raad te bespreken.

Volgens Bezuijen is de herinrichting van Badhoevedorp na de omlegging een ‘intensief proces’. “We laten bewoners zoveel mogelijk participeren. We proberen ook zoveel mogelijk aan hun wensen tegemoet te komen. Maar laat ik eerlijk zijn: we kunnen het niet overal over eens worden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie