Lezing Franke van der Laan over ecologisch beheer

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Franke van der Laan, ecoloog en schrijver van de reeks Flora & Fauna, geeft zondag 2 een lezing over ecologisch beheer in Haarlemmermeer.

De lezing gaat over de achtergronden, de doelstellingen en de resultaten van de natuurontwikkelingsprojecten die begonnen zijn vanuit De Heimanshof en die zijn overgegaan naar Stichting MEERGroen.

Ecologisch natuurbeheer heeft een hoge vlucht genomen, weet Franke van der Laan. “Kijk naar de insectenhotels, nestkasten, ecologische bermen, het kan je nauwelijks ontgaan. En dat is hard nodig. Niet alleen dieren hebben de natuur nodig, ook mensen. Net als onze dagelijkse vitaminen hebben wij vitamine G(roen) nodig.

De natuur in onze buurt biedt oneindig veel mogelijkheden. MEERGroen wil daarmee aan de slag.”

Hoe, dat vertelt Franke van der Laan tijdens de gratis lezing die duurt van 14.30 tot 15.30 uur in het Bezoekerscentrum De Kijkdoos aan de Wieger Bruinlaan 1 (terrein De Heimanshof). De tuin is voor rolstoelen toegankelijk.

MEERGroen staat voor Maatschappelijke, Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve doelen en resultaten en ook om wat iedereen zelf kan doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie