Gemeente en Ymere denken aan straatnamen in wijk Graan voor Visch

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente gaat samen met woningcorporatie Ymere onderzoeken of er in Hoofddorpse wijk Graan voor Visch straatnamen kunnen komen in plaats van de huidige nummers. Volgens gemeente en Ymere moet dat de identiteit van de wijk verbeteren.

Het onderzoek staat in de prestatieafspraken tot 2015 tussen gemeente en Ymere, die vanavond worden besproken in een vergadering van de gemeenteraad. Afgesproken is dat de gemeente een projectleider levert voor het onderzoek en Ymere een financiële bijdrage. Hoe groot dat bedrag is, is onbekend. Bij de woningcorporatie was woensdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Graan voor Visch dateert uit de jaren '60 van de vorige eeuw. De keuze van destijds om de wijk slechts in te delen in nummers was toen baanbrekend. 50 jaar later is het enthousiasme over deze keuze verdwenen.

Ymere heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in projecten om de leefbaarheid in Graan voor Visch te verbeteren. Afgesproken is dat de corporatie dat blijft doen, maar dat de gemeente de regierol overneemt voor de sociale vernieuwing in de wijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie