Deze week aan het woord: Spin met 'Genieten'

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Verstaat u de kunst van het genieten? Ja? Dan mag ik u feliciteren, want het is anno 2012 ogenschijnlijk weinig mensen gegeven nog te kunnen genieten van alles wat we wél kunnen, hebben of mogen meemaken.

Spin weet van zichzelf dat er nog wel 'teen en tander' te verbeteren valt aan de eigen 'genotsbeleving'. Maar, Spin heeft ook zijn goede dagen. Neem het afgelopen weekeinde: de agenda bood gelegenheid voor een ander programma dan anders. In alle rust kon Spin zaterdagochtend genieten van de voetbalwedstrijd van zijn jongste zoon. Op een heel goede eerste helft volgde een nog heel spannende tweede, met als uitkomst een verdiende overwinning.

Van het wekelijkse bezoek van oma Spin voor het zaterdagdiner konden we dankzij de lege agenda op locatie genieten. Bij petit restaurant 10 in de Graftermeerstraat (h)eerlijk gegeten: een eerlijke maaltijd voor een schappelijke prijs op een uitstekend bereikbare locatie en ontvangen door een zeer gastvrij team. Dat gaan we zeker vaker doen!

Zondag genoot Spin samen met opnieuw zijn jongste zoon en een teamgenootje met zijn vader op uitnodiging van Co Meijer en zijn vrouw Elly van de voetbalwedstrijd AZ-Feyenoord in Alkmaar. We ontmoetten Co en Elly in het mooie en sfeerrijke AFAS stadion en zijn daar van begin tot eind verschrikkelijk verwend. Een copieuze lunch in een luxe lounge waar zich veel leden van Goud van de Hout bevonden, de vereniging van voormalig AZ-spelers die nog altijd door de club worden gewaardeerd voor hun inzet en prestaties in het recente of iets minder recente voetbalverleden.

Vlak voor de wedstrijd bezoeken de leden van Goud van de Hout allen een van de business loges om een korte presentatie te geven over de wedstrijd van de middag. Spin heeft enorm genoten van de ontspannen atmosfeer bij AZ dat toch echt een betaald voetbal organisatie is waar presteren en geld verdienen belangrijke begrippen zijn. Dat gaat prima samen met saamhorigheid en een prettig ontspannen sfeer. Een openbaring voor iedereen die alleen het overspannen voetbalwereldje kent waarover de media eigenlijk dagelijks publiceren.

Het was dus een heerlijk weekendje genieten dat helaas werd afgesloten met thuis een doodzieke hond in de nacht van zondag op maandag. Maandagochtend stond in het teken van kots opruimen en zorgen voor en om de hond. Gelukkig gaat het alweer een stuk beter met het lieve dier en weet Spin ook weer dat een goede gezondheid iets is waar je nooit genoeg van kunt genieten. En dat geldt voor mens en dier

Spin

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie