Staatsbosbeheer wil horecaonderneming in Venneperhout (update)

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Wandelen, joggen, picknicken of vliegeren in de zomer en sleeën in de winter worden in de Venneperhout nog leuker als er een plek is waar je even een kopje koffie kunt drinken of meer. Dat is de stelling van Staatsbosbeheer die daarom een zoektocht is gestart naar een ondernemer die er een horecavoorziening wil realiseren en activiteiten in het gebied kan organiseren.

De Venneperhout ligt ten zuiden van Nieuw-Vennep, grenzend aan de woonwijken Getsewoud en Linquenda. Het gebied is in 2009 officieel geopend en ontwikkelt zich tot een ruim opgezet park voor mensen uit de omgeving. Een horecavoorziening past volgens Staatsbosbeheer goed bij dit recreatiegebied omdat deze zorgt voor meer faciliteiten voor huidige én toekomstige bezoekers.

Boswachter Marieke:"We willen een horecapunt realiseren ter hoogte van de rotonde IJweg-Getsewoudweg, op de open weide naast de bestaande parkeerplaats. Dat kan bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant, brasserie of een paviljoen zijn. Belangrijk is dat wat er komt goed past bij het gebied en dat iedereen zich er welkom voelt, ook met modderlaarzen en hond."

De toekomstige ondernemer wordt ook gevraagd de Venneperhout te gebruiken voor (buiten)activiteiten en kleinschalige evenementen. De inrichting, ligging en omvang van het gebied laten geen grootschalige activiteiten toe. Marieke: "Ook hiervoor geldt dat de activiteiten moeten passen bij het gebied. Wat de ondernemer ook organiseert, voorwaarde is dat het gebied toegankelijk blijft voor bezoekers en dat overlast voor zowel de natuur als de omwonenden zoveel mogelijk wordt vermeden."

Staatsbosbeheer vraagt geïnteresseerde ondernemers een visie in te dienen die past binnen de kaders die in een nota van uitgangspunten zijn aangegeven. Uit de visies die op 1 maart 2013 binnen zijn, kiest Staatsbosbeheer de drie beste. De betreffende ondernemers wordt gevraagd een ondernemingsplan te maken en dit te presenteren aan Staatsbosbeheer.

Met de ondernemer die het beste plan heeft ingediend start Staatsbosbeheer een exclusieve onderhandeling om uiteindelijk een erfpachtcontract te sluiten voor de horecavoorziening in het Venneperhout. De verwachting is dat na de zomer van 2013 bekend is welke ondernemer de horecavoorziening gaat ontwikkelen. Daarna kan de ondernemer met de gemeente Haarlemmermeer in overleg over de ruimtelijke ordening, planologische bestemming en de benodigde vergunningen.

Woensdag 23 januari 2013 is er een open dag op de beoogde plek in de Venneperhout voor geïnteresseerde ondernemers. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via horecavenneperhout@staatsbosbeheer.nl. De nota van uitgangspunten en andere informatie over de horecaontwikkeling in de Venneperhout is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/horecavenneperhout.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie