'Nu al vuurwerkoverlast in Getsewoud en Floriande'

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de wijken Getsewoud in Nieuw-Vennep en Floriande in Hoofddorp wordt al volop vuurwerk afgestoken. Dat leidt ruim een maand voor de jaarwisseling al tot veel overlast. Dat zei CDA-raadslid Fred van der Kwast donderdagavond tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

De CDA'er wilde van het college weten of er wat tegen de knallen kan worden gedaan. "Het schijnt steeds erger te worden", zo zei Van der Kwast.

Bij afwezigheid van de burgemeester, die met een delegatie naar zusterstad Cebu City is, zei wethouder Michel Bezuijen dat het bij iedereen bekend moet zijn dat vuurwerk pas een paar dagen voor Oud en Nieuw mag worden verkocht en pas op oudejaarsdag mag worden afgestoken. "Het is dus niet geoorloofd om het nu al af te steken."

De wethouder benadrukte dat het voor de gemeente en politie geen doen is om alle overtreders in de kraag te vatten. Hij riep daarom ouders op hun kinderen ervan te overtuigen vuurwerk nog even binnen te houden. "Maar waar overtredingen worden geconstateerd, zullen we zeker optreden", zo voegde Bezuijen eraan toe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie