Cyclocross Haarlemmermeer beleeft zijn vierde editie

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - De vierde Cyclocross Haarlemmermeer gaat van start. Deze nationale veldrit wordt op zondag 9 december 2012 weer op het vertrouwde sportcomplex de Bataaf, Kinheim 7 te Zwanenburg gehouden. Vorig jaar bleek de Cyclocross Haarlemmermeer voor de veldrijders een uitstekende voorbereiding voor het Nationale Kampioenschap Veldrijden.

De eerste van vier wedstrijden begint zondag 9 december om 10.30 uur met alle nationale cracks. De amateurs en sportklasse bijten het spits af. HSC de Bataaf laat zich door drie renners vertegenwoordigen: Patrick de Smit, Edwin Rutte en Mitchell Cornelisse bij respectievelijk de amateurs, masters en junioren.

De elite-beloften komen, na een jaar afwezigheid, ook weer naar de Cyclocross Haarlemmermeer. Dan gaat het in ieder geval om Ivar Hartogs en Mitchell Huenders, bekend van de internationale wereldbekerwedstrijden. Ook uit België, het mekka van het veldrijden, komt er in ieder geval een renner.

Het programma ziet er zondag 9 december zo uit:

10.30 uur, Amateurs-Sportklasse, wedstrijd van 40 minuten

11.30 uur, Masters, wedstrijd van 40 minuten

12.30 uur, Nieuwelingen & Vrouwen, wedstrijd van 30 & 40 minuten

13.30 uur, Elite-Beloften & Junioren, wedstrijd van 60 & 40 minuten.

Het parcours is met de hulp van sponsors en vrijwilligers ingericht (zie tevens www.Bataaf.com voor een routebeschrijving). Het parcours bestaat uit twee delen: de eerste is het vlakke, brede en lange stuk over het gras van de ijsbaan met aan het einde de materiaalpost, waar de renners hun materiaal kunnen wisselen. Dat stuk zal weer zwaar zijn, hoewel de weersomstandigheden daar bepalend voor zijn. Maar juist daar kan het vinden van het juiste spoor winst of verlies betekenen.

Het tweede stuk is de heuvelzone met veel technische stukken. Dit bevindt zich aan de andere kant van het gezellige clubhuis. Ook is er een kunstmatige hindernis, twee overdwars gelegen balken, die dit jaar zijn voorzien van een kleine zandlaag tussen de balken. Dat kan dus spannend worden als een groepje renners de laatste honderd meter naar de finish af moeten leggen.

De organisatie is in handen van wielervereniging HSC de Bataaf, die van hun sportcomplex een veilige, multifunctionele en gebruikersvriendelijke locatie willen maken. Dat gebeurt in samenwerking met de andere verenigingen die gebruik maken van sportcomplex de Bataaf: de IJsclub Zwanenburg, de skeelerclub Zwanenburg en de Toerclub de Bataaf.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie