VVC wint ruim van Roda '23

1 december 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - VVC houdt dankzij een ruime overwinning op het laag geklasseerde Roda '23 de aansluiting bij de top. Omdat EDO verloor van RKAVIC staat VVC nog maar vier punten achter op koplopers Ouderkerk en EDO. De uiteindelijke marge van drie doelpunten stond binnen een kwartier al op het scorebord. Wouter Klootwijk opende de score na voorbereidend werk van Mathijs Kinkel, Barend Jan van Groenigen maakte er 2-0 van op aangeven van Job Bleije en Mathijs Kinkel rondde in de veertiende minuut een voorzet van Stefan Maerten af: 3-0.

Na ruim een halfuur spelen moest doelman Lard de Landmeter zich laten vervangen door keeperstrainer John de Meijere na een trap tegen zijn achterhoofd. Tien minuten na rust kwam Roda '23 op 3-1 en een kwartier voor tijd leek het zowaar nog spannend te gaan worden toen het ook 3-2 werd. Maar dankzij een snel antwoord van Pieter van Staveren in de 77e minuut kwam de overwinning van VVC niet echt in gevaar. In de 83e minuut bereidde Mathijs Kinkel de 5-2 van Barend Jan van Groenigen voor zodat de marge weer op drie kwam."