Een helft onvoldoende voor SVOW

1 december 2012 om 00:00 Sport

WETERINGBRUG - Twee wedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen als DVC en Warmundia moesten SVOW zes punten opleveren, had Johan Peper zijn spelers op het hart gedrukt. "We hebben donderdag goed getraind en alle neuzen wezen weer dezelfde kant op, dus de voorwaarden voor die gewenste zes punten waren aanwezig. Toch speelden we voor rust niet het spel dat ons tegen LVV Football Factory en Aarlanderveen zoveel fraaie goals had opgeleverd. Dat was ook een beetje de verdienste van DVC dat ons uitlokte om veel de lange bal te hanteren in plaats van voetballend tot kansen te komen.

Daar trapten wij in, we verloren de duels en we kwamen zelfs met 1-0 achter. In de rust heb ik er nog maar eens op gehamerd dat we niet moesten vergeten te voetballen. Dat betekende van achter uit opbouwen en dan mochten er geen spelers zijn die zich verstopten. De bal willen hebben en willen voetballen. Binnen vier minuten na rust kwamen we via een mooie aanval na een voorzet van Thijs van der Meer dankzij een kopbal van Mario Pecht op 1-1. We waren de bovenliggende partij en ik hoopte dat we binnen een kwartier ook op 1-2 zouden komen dankzij ons spel van pressie en aanvallen. Maar na een uitbraak van DVC en een overtreding op een doorgebroken speler ging de bal op de stip en kantelde de wedstrijd weer de kant van DVC op.

Het werd ook 3-1 nadat er een speler onder de bal door ging en misschien was het ook buitenspel. Hoe dan ook, het hadden uiteindelijk nog ruimere cijfers kunnen worden maar dankzij doelman Donovan den Dekker bleef de schade nog beperkt. Ik wil mijn team complimenteren met de tweede helft en hoop dat we zo tegen Warmundia met een overwinning 2012 kunnen afsluiten."