Winnend UNO voert ranglijst aan

2 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In de week dat UNO vijf jaar bestaat kan het vlaggenschip van de vereniging de eerste periodetitel winnen en de eerste plaats op de ranglijst handhaven. Trainer Rik Verhage verheugt zich na de 0-5 overwinning bij Sloten/Rivalen al op de topper tegen Vogelenzang. "Ik ben vandaag tevreden maar ik ben pas echt tevreden als we volgende week thuis tegen Vogelenzang goed spelen en winnen.

Vandaag was de eerste helft heel goed maar ik vond de tweede helft matig. We kwamen al heel snel op voorsprong dankzij Niels Lap na een assist van Thies Christjans. Een kwartier later, in de zeventiende minuut, scoorde Kevin van der Weijden via de onderkant van de lat 0-2 na voorbereidend werk van Tomas van Kampen. En in de 26e minuut scoorde Mark Maaten op aangeven van Ruud de Kruif 0-3. Omdat ik de eerste helft goed vond heb ik in de rust eigenlijk niet zoveel hoeven zeggen. We waren heer en meester.

Na rust was het jammer genoeg een stuk minder goed. We kwamen wel heel snel op 0-4 in de 49e minuut. Kevin van der Weijden scoorde na een assist van Ruud de Kruif. Een kwartier voor tijd scoorde Kevin van der Weijden ook de 0-5, dit keer was Jorn Franse de aangever. Met Jorn Franse heb ik gelijk de man van de wedstrijd genoemd. Als eerstejaars senior ontwikkelt hij zich uitstekend op zijn plaats rechts achterin. Ik ben tevreden vandaag. We zijn koploper en ik vind het knap dat we nu al zo ver zijn. Als we volgende week de eerste periode pakken dan is dat heel mooi. Wat voor mij echter het meeste telt is de stand aan het einde van het seizoen. Maar ach, dit pakken we toch maar mooi alvast mee."