Scorend Hoofddorp (zon) in een flow

2 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na twaalf wedstrijden is de score van Hoofddorp weer precies vijftig procent met zes overwinningen en zes nederlagen. Jimmy Simons zag zijn team groeien de laatste weken met in de competitie twee ruime overwinningen. "Als je zulke uitslagen ziet dan denk je onwillekeurig dat NVC een of twee rode kaarten heeft gekregen of een speler op doel had staan. Maar niets is minder waar.

We wisten wat ons te wachten stond en we wisten dus ook dat we het eerste kwartier moesten zien te overleven. Dankzij Gerard van Rossum bleef het 0-0 en op aangeven van Dave Louiszoon opende Nick de Jong in de 25e minuut de score. Na ruim een halfuur spelen maakte Necmettin Imac 0-2 na goed voorbereidend werk van Wesley Kamerbeek. We wisten waar de zwakte van NVC lag, bij de vleugelverdedigers. Nick de Jong en Wesley Kamerbeek hebben daar uitstekend van geprofiteerd. In de laatste fase voor rust zette NVC weer meer druk en het was voor ons weer even een kwestie van tegenhouden. Met 0-2 de rust in of met 1-2, dat is een wereld van verschil.

Nu scoorde Necmettin Imac in de eerste minuut na rust 0-3 na een vrije trap van Vincent Partosoebroto dus het was voor ons uiteindelijk nog zaak om de score een nog riantere aanblik te geven. Dankzij twee doelpunten van Sven Berntzen in de slotfase, een op aangeven van invaller Robin Stroet en de andere op aangeven van invaller Daniel Buadee, werd het uiteindelijk 0-5. Volgende week moeten we thuis tegen het stugge Abcoude zien dit resultaat een goed vervolg te geven. Alleen dan blijven we weer bij op de ranglijst."