VVD: parkeertarieven in Hoofddorp niet verhogen

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

Elzakalai nam met die uitlating een voorschot op de politieke discussie over de parkeertarieven, die volgend jaar op het programma staat. De VVD’er zei kort geleden achter een automobiliste uit Amsterdam te hebben gestaan die zich afvroeg of de parkeerautomaat wel deugde. Zo weinig parkeergeld hoefde zij te betalen. Die lage parkeertarieven zijn goed voor de Hoofddorpse middenstand en daar moet je daarom niet aan sleutelen, zo luidde de boodschap van Elzakalai.

HOOFDDORP - De lage parkeertarieven in het centrum van Hoofddorp lokken veel bezoekers naar het winkelcentrum en moeten daarom niet worden verhoogd. Dat betoogde VVD-raadslid Adam Elzakalai vorige week in de gemeenteraad.

Het raadslid kreeg onverwacht bijval van VVD-wethouder Michel Bezuijen van Mobiliteit, die puur als zijn eigen mening uitsprak dat ook hij van mening is dat de parkeertarieven niet omhoog zouden moeten. Het college van B en W moet nog een standpunt innemen over deze kwestie.

PvdA-fractievoorzitter Tom Horn kon het niet nalaten om ook een duit in het zakje te doen. Volgens hem hoeft niemand te schrikken van een tariefsverhoging van 10 eurocent per uur. “In sommige gebieden van Nieuw-Vennep liggen de tarieven hoger dan in het centrum van Hoofddorp. Dat lijkt me toch vreemd.”

De raad besprak het raadsvoorstel om op het Van der Zee-terrein het B-tarief voor kort parkeren in te voeren en het vroegere terrein van de bibliotheek aan de Binnenweg als parkeerplaats voor lang parkeren in te richten. Bovendien geldt straks betaald parkeren in de Verzetsliedenbuurt in het centrum. Bewoners kunnen een vergunning aanvragen.

De gemeenteraad steunde dat voorstel. PvdA-fractieleider Horn vroeg de wethouder wel goed te letten op de verkeersveiligheid.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie