‘Plan Ymere en gemeente echt te gek voor woorden’

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

Nieuwendijk woont al 37 jaar in Graan voor Visch en hij weet niet beter dat er geen straatnamen zijn in de wijk. “En ik kan zeggen dat ik er trots op ben. Al zie je misschien niet meteen de logica, die is er wel. Toch heeft het zijn charme.” De Hoofddorper stelt nu vol ergernis vast dat ‘buitenstaanders’ het plan hebben opgevat om de nummers te vervangen door namen.

Bewoner Rob Nieuwendijk wil geen straatnamen in ‘zijn’ Graan voor Visch HOOFDDORP - Toen hij het vorige week in de krant las, moest hij echt even in zijn ogen wrijven. Bewoner Rob Nieuwendijk van de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp vindt het ronduit belachelijk dat woningcorporatie Ymere en de gemeente gaan onderzoeken of straatnamen de aloude nummers in de wijk kunnen vervangen. “Dit is werkelijk te gek voor woorden.”

“Ymere kan zich beter met belangrijkere zaken bemoeien”, zo reageert Rob Nieuwendijk. “Ze hebben hier in feite ook weinig te zoeken, want slechts een deel van de woningen is eigendom van Ymere. De rest zijn koopwoningen en daar gaat Ymere al helemaal niet over. Ze kunnen het geld dat dit onderzoek kost beter in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen steken.”

Volgens Rob Nieuwendijk hebben de initiatiefnemers van het onderzoek totaal geen affiniteit met Graan voor Visch, dat is vernoemd naar een boerderij langs de Ringvaart. De bewoner weet nog dat de wijk tussen 1970 en 1973 is gebouwd, speciaal voor nieuwe Haarlemmermeerders die hun brood verdienden bij de KLM, machinefabriek Spaans en andere grote bedrijven.

“Wij hebben het altijd ons plekje gevonden. Ik ben ook meerdere keren verhuisd binnen Graan voor Visch, maar de wijk wel trouw gebleven. Zoals meer kinderen van toen. Men kende en respecteerde elkaar goed in deze wijk, waar je ook woonde, daar was geen enkel opgedrongen straatfeest of ander mooie integratiegedachte voor nodig...” Nieuwendijk vindt het wel jammer dat de leefbaarheid in de wijk de laatste jaren is verminderd.”

Volgens een woordvoerster van Ymere is voor een haalbaarheidsonderzoek gekozen om het imago van Graan voor Visch te verbeteren. “Het klinkt erg anoniem als je zegt dat je naar Graan voor Visch 13.731 moet. Straatnamen lijken ons daarom een goed idee, maar we beseffen ons dat dit niet zonder slag of stoot kan worden doorgevoerd. Er zit veel administratieve rompslomp aan vast. Laten we eerst maar eens afwachten wat het haalbaarheidsonderzoek van de gemeente oplevert.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie