Plesmanhoek

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

Er wordt al jaren over gesproken: een uitbreiding van het muziekfestival dat nu al weer een aantal jaren haar domicilie heeft in het Haarlemmermeerse Bos: Mysteryland, georganiseerd door ID&T. Die besprekingen hebben er nu toe geleid dat kampeerders op vrijdag 23 augustus 2013 hun tenten kunnen opslaan in de Plesmanhoek. De gemeente, het recreatieschap Spaarnwoude en ID&T hebben hier overeenstemming over bereikt.

Groen gebied moet uitgroeien tot smulbos HOOFDDORP - Het grote muziekfestival Mysteryland krijgt in de editie van 2013 het begin van een tweedaags karakter. Kampeerders kunnen dan in het weekend van 23 en 24 augustus kamperen op het terrein de Plesmanhoek aan de IJweg.

Hetzelfde gebied was afgelopen zaterdag overigens nog het toneel voor het planten van fruitbomen, een initiatief van Lionsclub Haarlemmermeer XXY, LC Lisse-De Oude Duinen, LC Haarlemmermeer, LC Haarlemmermeer-Ringvaart en LC Schiphol. Zij volgen daarmee een wereldwijde Lionsactie om meer zorg te dragen voor een betere leefomgeving.

Op initiatief van Franke van der Laan (Heimanshof & Stichting MEER-groen) is voor het bereiken van dat doel uitgeweken naar de Plesmanhoek, een gebied dat beheerd wordt door het Recreatieschap Spaarnwoude. Eigenaar is Mainport & Groen Schiphol. De lionsclub mogen de rand van de bloemenweide gebruiken. Daar waren de leden dan ook afgelopen zaterdag te vinden, gekleed in warme jassen en voorzien van laarzen. Gewapend met een schop werden de eerste fruitbomen van oude Noord-Hollandse rassen opgepakt en geplant.

De Plesmanhoek is een gebied van zo’n 35 hectare en wordt vooral ingericht met de bedoeling er historische agrarische gewassen te verbouwen.?In het groengebied moeten regelmatig activiteiten plaatsvinden, variërend van wandelen tussen de gewassen tot het meemaken van zaai- en oogstfeesten. Van fruit en bloemen plukken tot schaapjes tellen in de schapenweide.

In de toekomst moet het mogelijk worden het educatieve en historische centrum en de schaapskooi te bezoeken. Voor de paardenliefhebber en de ruiters zijn er splinternieuwe ruiterpaden bijgekomen. Er is een hangbrug die het gebied met de Geniedijk verbindt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie